Notis: Juan Williams

oktober 29, 2010 § Lämna en kommentar

Om Juan Williams i Aftonbladet 2010-10-29:

Topplön till islamofob USA-reporter

Att bli avskedad av NPR är tydligen en merit i Fox ögon

När Juan Williams flyger blir han nervös av folk i muslimska kläder. Juan Williams berättade det här i tv-programmet The O’Reilly Factor förra måndagen, och det hade inte varit någon större sak, om det inte var för att Williams var reporter på NPR. 

NPR organiserar, producerar och distribuerar den enda någorlunda reklamfria radion i USA. De har ett, visserligen minimalt, statligt ekonomiskt stöd, och är en ventil för den amerikaner som är skeptiska mot den alltmer högervridna medierapporteringen i övrigt. I onsdags gick NPR ut och tackade William för lång och trogen tjänst, då hans åsikter om muslimer inte överensstämmer med NPR:s värderingar – de skulle underminera förtroendet för honom som nyhetsanalytiker.

The O’Reilly Factor sänds på den högerorienterade kanalen Fox, och det tog inte ens ett dygn innan det blev klart att Juan Williams kontrakterats av Fox Newsmed en årslön som enligt ryktet uppgår till runt 2 miljoner dollar. Föga förvånande använder Fox News Channels chef Roger Ailes yttrandefriheten som argument, en yttrandefrihet som ”försvaras dagligen av Fox News”.

Nu väntar vi bara på att CNN:s Rick Sanchez, som tidigare i höstas sparkades efter antisemitiska uttalanden, också får krypa in i Fox trygga famn.

Alice Eggers

Annonser

Taggad: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Notis: Juan WilliamsAlice Eggers.

Meta

%d bloggare gillar detta: